Inzamelpunt cartridges en mobieltjes voor CliniClowns

Doe jij ook mee?Logo CliniClowns

Inzamelen van lege cartridges en mobieltjes is goed voor het milieu, maar je kan daarmee ook een goed doel steunen. Een win-win situatie.

Wij dragen de CliniClowns een warm hart toe. Voor elke bruikbare cartridge en mobiel ontvangen zij een vergoeding. Hiermee kunnen zij nog meer zieke en gehandicapte kinderen afleiding en plezier bezorgen.

CliniClowns - inzameldoosInleveren van de lege cartridges en mobieltjes kan bij ons op:

maandag en donderdag van 8.30 – 16.00 uur

Let op: de cartridges dienen in een gesloten plastic verpakking (zonder de doos) te worden ingeleverd, anders kunnen wij ze helaas niet aannemen.

 

 

Tekst CliniClowns - Zullen me samen nog meer kinderen laten lachen

 

 

 

6% BTW-tarief op arbeid bij extra isoleren van uw woning

De overheid doet er veel aan om ook woningen energiezuiniger te maken. Hierbij geldt de voordelige maatregel dat op de arbeid van het (bij) isoleren van uw woning 6% B.T.W. wordt gehanteerd in plaats van 21%.

Als voorwaarde geldt hierbij:

  • het doel van het isoleren van uw woning is het energiezuiger maken hiervan;
  • uw woning dient ouder dan 2 jaar te zijn.

Op de materiaalkosten geldt wel het B.T.W.-tarief van 21%. Ook anderen werkzaamheden, zoals sloopwerkzaamheden voorafgaand aan het isoleren, aanbrengen van dakbedekking, het installeren van zonwering of het bouwen van een dakkapel, vallen onder het 21% B.T.W.-tarief.

Voor meer informatie zie www.belastingdienst.nl.

Verlening maatregel BTW-tarief 21% naar 6% bij renovatie en herstelwerkzaamheden

Verlenging laag BTW-tarief voor renovatie en herstelwerkzaamheden

Het verbouwen en herstellen van woningen ouder dan 2 jaar valt tijdelijk onder het 6%-tarief. Het 6%-tarief geldt alleen voor werkzaamheden die u afrondt in de periode van 1 maart 2013 tot 1 juli 2015. Onder verbouwings- en herstelwerkzaamheden verstaan wij: het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning.

Renovatie en herstel

Onder renovatie- en herstelwerkzaamheden wordt verstaan: het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning. Bovendien vallen onder het verlaagde BTW-tarief ook de arbeidskosten voor het aanbrengen van goederen in of aan een woning die in bouwkundig opzicht deel (gaan) uitmaken van de woning en daardoor van rechtswege in eigendom overgaan op de eigenaar van de woning.

Het lage BTW-tarief geldt alleen van de arbeidskosten bij het renoveren en herstellen van de woningen en niet voor de materialen. Bovendien moet de woning ouder zijn dan 2 jaar, gerekend vanaf de datum na ingebruikname van de woning. Bepalend voor de toepassing van het 6%-tarief is het moment waarop de dienst wordt afgerond.

Bron: belastingdienst

 

 

Bedrijf in beweging!

Een mooi geschreven tekst over wie wij zijn en wat wij doen in ‘Bedrijf in beweging’. Dakbedekking van de aardehuizen in Olst tot het Police Force op Sint Maarten (N.A.)

EDS - bedrijf in beweging 001

 

Renovatie dakbedekking Police Force of Sint Maarten, DWI

Begin juni 2014 zijn wij voor het renoveren van de dakbedekking afgereisd naar het zonnige Sint Maarten, DWI (Dutch West Indies).

Op Sint Maarten hebben wij 2 dakvlakken van het politiebureau gerenoveerd met UltraPly TPO in de kleur wit. Vanwege de hoge temperaturen en de vele uren aan zonneschijn is voor de kleur wit is gekozen. TPO wordt niet warmer dan 55 – 60 graden. Hierdoor scheelt het binnen ook toch al weer een aantal graden.TPO valt in klasse 2 van ecologische voetprint.

Voor meer informatie over TPO –> klik hier …

 

Gecertificeerd TPO

Firestone UltraPly TPO-dakafdichtingssystemen mogen enkel geplaatst worden door erkende dakdekkers die met succes een opleiding gevolgd hebben in één van Firestone’s opleidingscentra.

Op 24 maart 2014 hebben wij training gevolgd met het aanbrengen van UltraPly TPO. De training is met een positief resultaat afgelegd. Als bewijs hiervoor zijn er certificaten uitgereikt. Lees meer –>

Facebook pagina Esselink Dakspecialist

Esselink Dakspecialist heeft zijn eigen Facebook pagina. Op deze manier kunnen we nog sneller laten zien waar wij toe in staat zijn.” Like ons” en blijf zo op de hoogte van facebookprojecten en ontwikkelingen. Klik hier …

 

Onderhoud ziekenhuis op Sint Maarten (N.A.)

Een mooi en jaarlijks terugkerend project op Sint Maarten, Nederlandse Antillen. In 2001 hebben wij daar de dakbedekking op het ziekenhuis aangebracht. En in verband met het orkaanseizoen dient er jaarlijks onderhoud te worden uitgevoerd. Lees verder

Infrarood camera

Sinds het prille begin voeren wij onderhoud en inspecties van en op daken uit. Dit gebeurde altijd met eigen ogen en handen, maar sinds kort hebben wij daarbij een een infrarood camera.

Samen met de infrarood camera kunnen wij eenvoudiger en beter informatie geven over de status van o.a. uw dakvlak, lekkageproblemen, isolatiefouten etc.

Lees verder

Veilig onderhoud opgenomen in bouwvergunning

Diverse onderhoudsbranches werken op hoogte aan gebouwen. Jaarlijks gebeuren er vele arbeidsongevallen met soms dodelijk afloop. En dat is zeer te betreuren.

Om de veiligere arbeidsomstandigheden bij de bron aan de pakken heeft Minister Van der laan besloten de bouwregelgeving aan te passen, zodat onderhoud aan gebouwen op een veiligere manier kan worden verricht. Dit blijkt uit een brief aan de onderhoudsbranches die op hoogte werken. De benodigde gebouwvoorzieningen voor veilig onderhoud zullen worden getoetst bij aanvraag bouwvergunning. Als er geen voorzieningen zijn voor veilig onderhoud, zal er geen bouwvergunning meer worden verleen.

Om de veiligere arbeidsomstandigheden bij de bron aan de pakken heeft Minister Van der laan besloten de bouwregelgeving aan te passen, zodat onderhoud aan gebouwen op een veiligere manier kan worden verricht.

Lees verder