Kunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekking bestaat in vele soorten. De meest voorkomende zijn EPDM, PVC en TPO.

EPDM-dakbedekking

EPDM is een rubberen dakbedekkingssysteem. Dit wordt verkregen uit een rubber mengsel, welke na het verhittingsproces zijn sterkte krijgt. EPDM wordt door ons toegepast op o.a. dakkapellen en als loodvervanger. Bij het aanbrengen van EPDM is er geen sprake van open vuur, waardoor de kans op brand nihil is.

De economische levensduur van EPDM bedraagt ca. 40 jaar. Op EPDM wordt 10 jaar productgarantie verleend.

EPDM hebben wij o.a. aangebracht bij:

P.V.C.-dakbedekking

P.V.C. folie dakbaan bestaat uit meerdere varianten. Bitumen resistant en niet resistant. P.V.C. bestaat uit weekgemaakt plastomere, die onderling niet chemisch met elkaar verbonden zijn. De economische levensduur van P.V.C. is circa 30 jaar.

 

UltraPly TPO membraanLogo - Firestone

Firestone UltraPly TPO: reflecterend en duurzaam

De hoofdcomponent van het Firestone TPO-dakafdichtingssysteem is het UltraPly TPO-membraan. Dit flexibel thermoplastisch polyolefine (FPO) dakmembraan ontstaat uit de toevoeging van ethyleen propyleen rubber in een polypropyleen matrix. Tussen de bovenste en onderste laag van het membraan bevindt zich een polyester wapening. Deze dakfolie combineert de weerbestendigheid van rubbermembranen met de thermische lasbaarheid van thermoplastische membranen in één, gemaCertificaat van bekwaamheid UltraPly TPO Firestonekkelijk te plaatsen, dakfolie. Ze dankt haar succes aan een unieke combinatie van eigenschappen en voordelen. Wereldwijd werden al miljoenen m² Firestone UltraPly TPO met succes geplaatst.

Door speciale training op locatie van Firestone zijn al onze medewerkers bekwaam om UltraPly TPO aan te brengen.Ten bewijze hiervan ontvangt men een certificaat.

 

Eigenschappen & voordelen

 1. Ecologisch
  Het Firestone UltraPly TPO-dakmembraan reflecteert het zonlicht en draagt zo bij tot de energie-efficiëntie van gebouwen. Dankzij haar lichte kleur, reflecteert de folie het zonlicht vooraleer dit kan worden geabsorbeerd en omgezet in warmte. Deze weerkaatsing vermindert de binnentemperatuur van het gebouw aanzienlijk tijdens zonnige periodes. Het UltraPly TPO-membraan bevat geen chloor, weekmakers of halogenen. In combinatie met de hete lucht lasmethode, kan het beschouwd worden als een uiterst milieuvriendelijk membraan. Het TPO-membraan is tenslotte eenvoudig te recycleren. Firestone’s TPO-productiefaciliteiten zijn bovendien gecertificeerd volgens de ISO 14001 norm, wat een sprekend bewijs is van de milieubewuste aanpak van het bedrijf.
 2. Uitgesproken weerbestendig en duurzaam
  Firestone UltraPly TPO bevat geen weekmakers en geen halogene vuurvertragende middelen. Dit maakt het membraan uiterst bestand tegen UV-straling en ozon. Het membraan wordt ook niet aangetast door schimmels of door andere vaak voorkomende chemicaliën op het dak.
 3. Eenvoudige plaatsing
  Firestone UltraPly TPO is verkrijgbaar in folies tot 3,05 m breed, resulterend in een snelle en eenvoudige plaatsing. Dit lichtgewicht membraan biedt een brede waaier aan toepassingen op licht hellende daken, zowel voor nieuwbouw als renovatie.
 4. Lasbare naden Firestone UltraPly TPO-folies worden met hete lucht aan elkaar gelast waarbij de bovenste en onderste laag samensmelten tot een 100% homogene lasnaad. Dit resulteert in een uiterst sterke, continue en snelle naadverbinding. Dankzij het ruime lasbereik, kan het UltraPly TPO-membraan het hele jaar door worden geplaatst, in de meest uiteenlopende weersomstandigheden.
 5. Compatibel met extensieve groendaken en fotovoltaïsche installaties
  Het Firestone UltraPly TPO-dafafdichtingssysteem heeft de FLL-tests voor wortelbestendigheid op extensieve groendaken uitstekend doorstaan. Het membraan kan dus perfect gebruikt worden in combinatie met extensieve dakbegroeiing op basis van een lichtgewicht sedumvegetatie die weinig onderhoud vraagt. Firestone UltraPly TPO-membranen zijn voorts perfect compatibel met elk type PV-installatie, dankzij hun reflectiviteit, uitstekende weerstand tegen hoge temperaturen, doorscheurweerstand en slijtvastheid.

Voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte over de duurzame eigenschappen van de UltraPly TPO-dakafdichtingssystemen kunt u met ons contact opnemen. Wij helpen u graag.

UtraPly TPO hebben o.a. aangebracht op:

 • Dubbele garage te Olst

Dubbel garage te Olst