Project: ‘De Ezerman’ te Zutphen

In de binnenstad van Zutphen, realiseert 1618 Vastgoed het project ‘De Ezerman’. De naam komt voort uit de geschiedenis van het pakhuis. Het is in 1915 in opdracht van ijzerwarenhandelsfirma Brinkmann en Niemeijer ontworpen door de architect H.A. Ezerman. Diens achterkleinzoon is als architect betrokken bij de huidige restauratie van het pakhuis. ‘De Ezerman’ is vanwege zijn kenmerkende industriële stijl van grote cultuurhistorische waarde en een exemplarisch voorbeeld van industrieel erfgoed in Nederland. Het karakteristiek monumentaal pakhuis aan de Kuiperstraat bestaat uit vier verdiepingen.

De Ezerman - wonen en werken in Zutphen

De Ezerman – wonen en werken in Zutphen

Donderdag 23 mei jl. is het startschot gegeven door 1618 Vastgoed en de wethouder van Zutphen. Tijdens de renovatie zullen wij de voortgang gaan volgen. Uiteraard ook van onze eigen werkzaamheden. Nl. het vervangen van de dakbedekking.

Op dinsdag 18 juni jl. zijn wij van start gegaan met de dakwerkzaamheden. Vandaag wordt de ballastlaag verwijderd en daarna wordt de bestaande dakbedekking verwijderd.

Vervangen dakbedekking naar een duurzame TPO-dakbedekking

Vervangen dakbedekking naar een duurzame TPO-dakbedekking